Med kun en times kørsel fra Grand Canyon er byen Williams kendt som Gateway to the Grand Canyon. Williams er den by som ligger nærmest den sydlige kant af Grand Canyon. Netop på grund af byens placering – og det at byen ligger på den berømte Route 66, vælger mange turister at overnatte i byen i forbindelse med deres besøg i den populære Grand Canyon National Park. Herudover er Williams den sydlige endestation for Grand Canyon Railway, der transporterer turister til og fra Grand Canyon Village.

Williams, Arizona – Gateway til Grand CanyonWilliams er en hyggelig Route 66-by med masser af charme og som byder på et utal af oplevelser for både børn og voksne. Der er noget for enhver smag: du kan for eksempel cruise på Route 66, tage en tur med Grand Canyon Railway, komme tæt på dyrene i Bearizona Wildlife Park og The Deer Farm eller gå på opdagelse i Kaibab National Forest.

Williams har (selvfølgelig) også sin andel af Route 66-moteller, spisesteder og souvenirbutikker. Byens hovedgade er omkring 1,5 km lang, ensrettet og der er ingen lyskryds.Williams, Arizona – Gateway til Grand Canyon

Hovedgaden er fyldt med restauranter der serverer god amerikansk mad samt diverse turistbutikker som sælger indianerkunst og Route 66-souvenirs. Når du er sulten, vil du kunne finde et bredt udvalg af spisesteder. Byen byder på alt lige fra Route 66 diners til steakhouse’s – og alt der i mellem. Vi kan varmt anbefale restaurant Red Raven. Og er du på udkig efter overnatning i Williams, finder du en række kendte hotelkæder, samt bed & breakfast og moteller.

Læs mere om Williams på byens hjemmeside.

Williams, Arizona – Gateway til Grand CanyonSådan kommer du til Williams, Arizona

Kommer du ad Interstate 40 – enten øst eller vest fra, har du op til flere muligheder for at kommer til Williams. Hvor andre byer typisk har to afkørsler fra Interstate 40 har Williams hele tre motorvejsafkørsler – så der er ingen undskyldning for ikke at lægge vejen forbi denne hyggelig by.

Hvorhen herfra?

Når du skal videre fra Williams, er her et par forslag til, hvor du kan køre hen – alt efter hvilken retning du skal i: En oplagt mulighed er selvfølgelig Grand Canyon 60 miles (ca. 95 km). Herudover kan du overveje Kingman 115 miles (ca. 185 km) for eksempel på vej til Las Vegas 215 miles (ca. 345 km) eller Flagstaff 35 miles (ca. 55 km)

Williams, Arizona – Gateway til Grand Canyon

Denne artikel er skrevet af mitamerika.dk med udgangspunkt i egne erfaringer fra vores besøg i Williams i marts 2016.