Tail of the Dragon er en vejstrækning, der løber fra det østlige Tennessee til North Carolina. Vejen har fået sit navn på grund af de mange kurver og sving der er på strækningen – hele 318 sving på blot 11 miles.

Hvert forår, sommer og efterår tiltrække strækningen tusindevis af motorcyklister og sportsvognentusiaster. Men selvom der er enkelte ‘overlooks’ langs ruten, så er Tail of the Dragon er ikke en sightseeing rute. Vejen er en attraktion i sig selv. Og når du kører på Tail of the Dagon handler det kun om at nyde køreturen. Bare dig og asfalten.

Tail of the Dragon - 318 sving på 17 kilometer

Strækningen grænser op til Great Smoky Mountains og Cherokee National Forest, og går hovedsageligt gennem natur og skovområder. Herudover er strækningen unik, fordi der ikke er nogle krydsende veje og ingen sideveje eller huse med indkørsler – og større køretøjer har for nogle år tilbage fået forbud mod at køre på strækningen.

Skal du prøve kræfter med Tail of the Dragon og de 318 sving på den kun 17 kilometer lange strækning? De konstante sving har vist sig svære for selv de mest erfarne bilister og motorcyklister. Hvert år ses der op til flere alvorlige ulykker og enkelte dødfald på strækningen. Skal du køre på Dragon’s Tail, bør du derfor overholde hastighedsgrænsen på 30 mph, holde øje med vejen samt passe på andre bilister og motorcykler. Og mens du er der, bør du besøge Tree of Shame, hvor ødelagte motorcykeldele pryder træet, som en påmindelse om vejens farer.

Tail of the Dragon - 318 sving på 17 kilometer

Du finder Tail of the Dragon her: 17556 Tapoco Road, Robbinsville, NC 28771, USA (intersection of US129 & NC28, et par kilometer syd for grænsen mellem Tennessee og North Carolina). Eller State Hwy 115, Tallassee, TN 37878, USA – afhængig af hvor du ønsker at starte eller slutte din rejse på strækningen.

Læs mere Tail of the Dragon her.