National Mall (The Mall) – også kendt som “America’s Front Yard”, er et stort grønt område i Washington DC, som er fyldt med historiske mindesmærker og monumenter. National Mall er godt tre kilometer langt og omkring 500 meter bredt, og tilbyder en unik rejse gennem USA’s historie.

National Mall strækker sig fra foden af US Capital i den østlige ende til Lincoln Memorial, hvor Martin Luther King gav sin “I have a dream” tale, i den vestlige ende. I midten står det knap 170 meter høje Washington Monument og spejler sig i Reflecting Pool – som du måske genkender fra Forest Gump-filmen.

Populære attraktioner i National Mall

National Mall er det centrale punkt for de fleste seværdigheder i Washington DC – og der er masser af attraktioner at vælge imellem.

  • Franklin Delano Roosevelt MemorialNational Mall Vietnam Veterans Memorial
  • Korean War Veterans Memorial
  • Thomas Jefferson Memorial
  • Vietnam Veterans Memorial
  • Martin Luther King, Jr. Memorial
  • World War II Memorial
  • Washington Monument
  • Lincoln Memorial
  • US Capitol Building

National Mall US Capital

Herudover finder du 10 af Smithsonians museer, som byder på alverdens udstillinger, lige fra kunst til rumforskning. Du finder også National Gallery of Art og US Botanic Garden i National Mall. Hvoraf en del af dem er gratis at besøge.

Læs mere om National Mall and Memorial Parks på The National Park Service’s hjemmeside, hvor du også finder en kort over National Mall.

Sådan kommer du til National Mall

National Mall ligger centralt i Washington DC er tilgængelig fra flere af de større veje i Washington-området. Du kan også benytte offentlig transport – flere metrostationer ligger inden for gåafstand. Kommer du i bil kan det være en udfordring af finde p-pladser. Men det er muligt og afhænger blandt andet af hvornår på dagen, du besøger National Mall. Tag et kig på NPS’s hjemmeside og få flere informationer omkring parkering samt betaling – det koster $2 per time for max 3 timer (kan ikke forlænges for samme p-plads).

Fakta og nyttige informationer om National Mall

National Mall Washington MonumentNational Mall er ikke blot en turisattraktion, men også et samlingssted for særlig begivenheder og en række udendørs aktiviteter. Undgå folkemængder for eksempel i forbindelse med 4. juli, Cherry Blossom Festival, Memorial Day eller lignende. Det vil helt sikkert være en stor oplevelse, men efterlader ikke så meget plads til sightseeing. Et andet tip er at besøge området på hverdage samt tidligt på dagen eller om aftenen.

Hvorhen herfra?

Når du skal videre fra National Mall, så er her et par forslag til, hvor du kan køre hen – alt efter hvilken retning du skal i: Mount Vernon, Georgetown og New York. Inden for gåafstand finder du blandt andet Arlington National Cemetery og Det Hvide Hus.