Havnebyen Monterey og Old Fisherman’s Wharf ligger omkring 115 miles syd for San Fransisco, svarende til lidt over 2 timers kørsel, afhængig af hvilken rute du vælger – det kan anbefales at du kører ad Highway 1 langs Californiens Stillehavskyst. 

 Monterey & Old Fisherman’s WharfOld Fisherman’s Wharf er en historisk kaj i Monterey, som indtil 1960’erne blev anvendt som engros fiskemarked og siden hen er blevet en populær turistattraktioner. På Old Fisherman´s Wharf-kajen finder du et væld af fisk- og skaldyrsresturanter i form af udendørsbarer, samt indendørs spisesteder med udsigt over bugten. Herudover finder du også farverige slikbutikker, smykkebutikker, kunstgallerier på kajen og som en af de få steder i Monterey finder du på Old Fisherman´s Wharf også souvenirbutikker.

Populære oplevelser og seværdigheder i Monterey

Alt afhængig af hvor lang tid du planlægger at bruge i Monterey, er der også flere forskellige andre seværdigheder og oplevelser i byen. Er du i Monterey for et par timer, så kan det anbefales at spise noget mad på en af byens restauranter på Cannery Row havnefronten eller Old Fisherman´s Wharf kajen f.eks. kæderestauranten Bubba Gump Shrimp Co, kendt fra Forrest Gump-filmen med Tom Hanks i hovedrollen, som tidligere lå på Old Fisherman´s Wharf kajen, men sidenhen er flyttet til Cannery Row havnefronten i Monterey. Herefter kan du tage en lille gåtur rundt i området og gøre stop ved en af de mange udkigspunkter langs vandet, hvor du har mulighed for at se byens dyreliv i form af havoddere, sæler og søløver. I Cannery Row området opleve de gamle fiske- og konservesfabrikker som i dag er bygget om til butikker, gallerier og restauranter.  En gåtur langs vandet mellem Cannery Row og Old Fisherman´s Wharf tager, uden stop, omkring 20 minutter.

 Monterey & Old Fisherman’s WharfOld Fisherman´s Wharf er sammen med Monterey Bay Aquarium de mest populære seværdigheder i havnebyen. Er du i byen i længere tid f.eks. i forbindelse med en overnatning, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i Monterey Bay Aquarium – afsæt 2-3 timer til dit besøg i det populære akvarium.

Af andre oplevelser og seværdigheder i Monterey kan nævnes hvalsafari fra kajen. Turen tager typisk et par timer og her er der mulighed for at se delfiner, blåhvaler, pukkelhvaler, samt pelikaner, sæler, oddere og andre mindre dyr. I Pacific Grove området, som ligger mellem Monterey og 17 Mile Drive, kan du opleve Lovers Point Park & Beach, Point Pinos Lighthouse og Monarch Grove Butterfly Sanctuary. Sidstnævnte har åben fra solopgang til solnedgang og der er gratis adgang, dog er der kun (frivilligt) personale i tidsrummet 12-15, hvis du har spørgsmål og ønsker at vide mere om sommerfuglene. Sommerfulgene ankommer i slutningen af oktober og forlader området igen i begyndelsen af marts.

Sådan kommer du til Monterey

Monterey Bay Aquarium ligger i Monterey i den vestlige ende af historiske Cannery Row, kun få minutter fra Carmel og Pebble Beach. Monterey ligger 125 miles (ca. 210 km) syd for San Francisco og 360 miles (ca. 600 km) nord for Los Angeles.

Hvorhen herfra?

Når du skal videre fra Monterey, så er her et par forslag til, hvor du kan køre hen – alt efter hvilken retning du skal i: San Francisco 125 miles (ca. 210 km), Highway 1 lige syd for Monterey eller Los Angeles 360 miles (ca. 600 km).

Om mitamerika.dk´s besøg i Monterey

 Monterey & Old Fisherman’s WharfPå vores tur til USA i marts 2015 besøgte vi Monterey og Old Fisherman’s Wharf. Vi ankom om eftermiddagen, hvor vi valgte at gå en tur på kajen efterfulgt af et besøg på en af Old Fisherman´s Wharf restuaranterne med udsigt over bugten, hvor vi fik et skaldyrssuppe og et glas vin. På vores gåtur i området fik vi set en masse sæler, søløver og havoddere, blandt andet ved det “wildlife observation point” der ligger til venstre for Old Fisherman’s Wharf, samt på en platform på selve kajen, hvor mere end 20 søløver lå og hyggede sig.

Denne artikel er skrevet af mitamerika.dk med udgangspunkt i egne erfaringer fra vores besøg i havnebyen i marts 2015, samt det udleverede kort over området og brochurer, som vi fik på hotellet.