Monterey Bay Aquarium er med sine tusindevis af dyr og flere millioner liter vand en af Monterey’s mest populære attraktioner, som hvert år tiltrækker ca. 1,8 millioner besøgende. Er du i Monterey må du ikke snyde dig selv for et Monterey Bay Aquarium besøg, det er en fascinerende, lærerig og underholdende oplevelse for både børn og voksne – som er alle pengene værd.

Monterey Bay AquariumAkvariumet er i to etager og er opdelt i flere afdelinger – pingviner, vandmænd, blæksprutter, det åbne have, havoddere, koralrev m.fl., samt Splash Zone og Touch Pools, hvor det er muligt at komme helt tæt på nogle af akvariets dyr. Herudover er der flere gange i løbet af dagen mulighed for at følge med og deltage i forskellige shows, programmer og fodring af dyrene.

Det kan anbefales at besøg Monterey Bay Aquarium i efteråret og vinteren, udenfor ferieperioder, da der er her er færrest besøgende i akvariet og du derfor undgå alt for lange køer ved indgangen.

Monterey Bay Aquarium

I foråret og sommeren kan det anbefales at besøge akvariet på hverdage midt på ugen og i tidsrummet fra 14.00 til 18.00, hvis du ønsker at undgå at dele oplevelsen med alt for mange andre besøgende.

Afsat minimum to til tre timer til dit besøg, dog kan du nemt tilbringe endnu længere tid i Aquariumet.

Læs mere om Monterey Bay Aquarium her.

Sådan kommer du til Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium ligger i Monterey i den vestlige ende af historiske Cannery Row, kun få minutter fra Carmel og Pebble Beach. Monterey ligger 125 miles (ca. 210 km) syd for San Francisco og 360 miles (ca. 600 km) nord for Los Angeles.

Fakta og nyttige information om Monterey Bay Aquarium

Det koster lige knap $40 (marts 2015) per voksen at kommer ind i Monterey Bay Aquarium.

Monterey Bay Aquarium

Der er flere parkeringsmuligheder nær Monterey Bay Aquarium bl.a. tre blokke væk fra akvariet; i Cannery Row Parking Garage på Wave St., mellem Hoffman Ave. og Prescott Ave. og Cannery Row Parking Lot som ligger på David Ave. mellem Foam St. og Wave St. Der er også mulighed for parkering på de omkringliggende veje, mod betaling via parkometer. Det kan være muligt at finde gratis parkering, men det er svært – alternativt kan du benytte den gratis MST Trolley som stopper ved større hoteller, restauranter og attraktioner (bare kig efter MST Trolley skiltet)

Hvorhen herfra?

Når du skal videre fra Monterey Bay Aquarium, så er her et par forslag til hvor du kan køre hen – alt efter hvilke retning du skal i; San Francisco 125 miles (ca. 210 km), Highway 1 lige syd for Monterey eller Los Angeles 360 miles (ca. 600 km).

Om mitamerika.dk´s besøg i Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium

På vores roadtrip og ferie i USA, i marts 2015, besøgte vi Monterey Bay Aquarium. Vi havde haft en overnatning i Monterey og ankom ved indgangen tidlig formiddag – kort efter at akvariumet havde åbnet.

Vores besøg startede i stue etagen, hvor vi tilbragte meget tid ved havodderne inden turen gik videre og op på næste etage. Her brugte vi en del tid ved vandmændene og det åbne hav området – meget meget flot og fascinerende.

Monterey Bay Aquarium

Nu er det en del år siden jeg sidst har været i et akvarium, men Monterey Bay Aquarium er nok en af de bedste jeg har været i.

 

Denne artikel er skrevet af mitamerika.dk med udgangspunkt i egne erfaringer fra vores besøg i Monterey Bay Aquarium marts 2015.