I den vestlige del af Arizona ligger Lake Havasu City. Lake Havasu City er nok mest kendt for at huse en helt speciel bro, nemlig London Bridge. Lake Havasu City og dens London Bridge forfølges af en myte om at køberen, Robert McCulloch, skulle have troet, at han købte Tower Bridge.

Lake Havasu City er en nyere by, som blev grundlagt i 1963. Byen er en af de mest populære turistattraktioner i delstaten Arizona, kun overgået af Grand Canyon. I 1967 satte London broen, London Bridge, til salg og i april 1968 købte Lake Havasu City’s grundlægger, Robert McCulloch, broen. Han vandt aktionen med sit bud på $2.460.000. Hver en sten på den gamle London Bridge blev omhyggeligt nummereret inden broen blev skilt ad, så den kunne samles rigtigt igen. Stenene blev herefter sejlet til Californien. Herfra blev de kørt med lastvogne ind i ørkenen til Lake Havasu City, hvor broen blev samlet igen. Broen stod færdig i oktober 1971.

Populære seværdigheder i Lake Havasu City

Lake Havasu City & London Bridge USAAlt afhængig af, hvor lang tid du planlægger at bruge i Lake Havasu City, er der forskellige ting at se og opleve. Er du ved Lake Havasu for et par timer, så kan det anbefales at spise noget mad på et af spisestederne langs vandkanten. Herefter kan du tage en lille gåtur f.eks. ad Channel walk/Shoreline trail, som er en rute på 2 miles (lidt over 3 km). Ruten tager en times tid og går ad den brolagte boardwalk og gangbroer langs vandkanten. Du kan også besøge byens lille museum om broen og byen.

Er du i byen i længere tid f.eks. i forbindelse med en overnatning, så kan du eventuelt tage på nogle af de længere vandreture i området. Du kan også benytte dig af en af de mange tours enten til vands, til lands eller i luften. På nogle af disse ture er der mulighed for bl.a. at se Copper Canyon og Topock Gorge, som er tårnhøje røde klipper, der omgiver den store bugt. Du kan også se Picture Rock, som har forhistoriske graveringer på sin klippeoverflade.

Læs mere om Lake Havasu City på sitet golakehavasu.com.

Lake Havasu fyrtårne

Til trods for, at nærmeste hav ligger over 200 miles (ca. 320 km) væk, så huser Lake Havasu City i alt 24 fyrtårne. Hvert eneste fyrtårn benyttes som navigation for sejlere på Lake Havasu. Alle fyrtårne, undtagen ét, er miniaturekopier i størrelsesforholdet 1:3 af faktiske amerikanske fyrtårne.

I byens visitorcenter er det muligt at få et kort over, hvor fyrtårnene er placeret, så det er muligt at tage ud for at se nogle af disse fyrtårne. 11 fyrtårne er tilgængelige på land, resten skal ses fra søen.

Hvorhen herfra?

Når du skal videre fra Lake Havasu City og rundt i USA, så er her et par forslag til hvilken retning du kan køre i og hvor langt der er: Grand Canyon National Park 230 miles (ca. 370 km), Las Vegas 150 miles (ca. 240 km), Phoenix 200 miles (ca. 320 km), Los Angeles 300 miles (ca. 480 km) eller San Diego 315 miles (ca. 505 km).

Ønsker du noget inden for en kortere afstand så kan du overveje: Kingman, som ligger omkring 60 miles (ca. 95 km) nord for Laka Havasu City.

Om mitamerika.dk´s besøg i Lake Havasu City

På vores tur til USA i marts 2015 besøgte vi Lake Havasu City. Byen var et stop på vejen i retning mod Grand Canyon. Til trods for at byen har mere en 300 solskinsdage om året, så var vejret var ikke med os. Det var skyet og det småregnede, så det blev til et kort visit. Vi gik en tur langs vandkanten og fik set byens London Bridge. Her på siden kan du se nogle af de billeder vi fik taget under vores besøg.

Denne artikel er skrevet af mitamerika.dk med udgangspunkt i egne erfaringer fra vores besøg i byen i marts 2015, samt forskellige brochurer om Lake Havasu City, som man kan få udleveret i byens visitorcenter.