I den sydøstlige del af Californien ligger Joshua Tree National Park, som er en af de nyere nationalparker i USA. I den omkring 3200 km2 store nationalpark vil du kunne opleve smukke klippeformationer og fascinerende plante- og dyreliv, blandt andet det lille Joshua-træ der har formået at tilpasse sig de barske ørkenforhold og som nationalparken er opkaldt efter.

Joshua Tree National ParkJoshua Tree National Park ligger på grænsen mellem to af USA´s mange ørkener. Den ene del af Joshua Tree National Park ligger i den lavere beliggende Colorado-ørken. Den anden del af parken ligger i den højere beliggende Mojove-ørken.

Afhængig af hvor lang tid du har planer om at bruge i parken, så er der forskellige muligheder for at gå på opdagelse. De mest populære seværdigheder i parken findes på nordsiden af parken. Her er der mulighed for at benytte nogle af parkens mange natur- og vandrestier, samt se klippeformationer og Joshuatræer.

Ønsker du at besøge parken i 4 timer eller mindre, så hold dig til parkens Joshua Tree National Parkhovedveje. Hold ind ved de seværdighedsstop, der er undervejs på vej igennem parken. Overvej eventuelt en gåtur på en af naturstierne. Naturstiernes længde varierer fra 1 km til 8 km og på gåturene, er der mulighed for at se én eller flere af parkens populære seværdigheder, alt efter valg af rute.

Har du planer om at tilbringe en hel dag i parken vil der være tid til en gåtur på flere af parkens naturstier eller måske en af de længere vandrestier.

Populære seværdigheder i Joshua Tree National Park

Hidden Valley er en af de populære seværdigheder og er et af de steder, hvor det er muligt at se nogle af parkens klippeformationer. Et andet populært stop i Joshua Tree er Keys View, hvor det er muligt at kigge ud over dalen, bjergene og ørkenen. Keys View er parkens højeste punkt. På en klar dag vil du, i det fjerne, kunne ane Mexico. Herudover kan det anbefales at gøre stop ved Cholla Cactus Garden og Cottonwood Spring.

Sådan kommer du til Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park ligger omkring 140 miles (ca. 225 km) øst for Los Angeles via I-10. Parken har tre indgange – indgangene ved Joshua Tree og Twentynine Palms, visitor center Joshua Tree (vest indgang) og Oasis (nord indgang), ligger på CA Hwy 62 på parkens nordlige side, mens den tredje indgang, ved Cottonwood visitor center,  ligger på parkens sydlige side via I-10, omkring 25 miles (ca. 40 km) øst for byen Indio.

Fakta og nyttige information om Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park har åbent døgnet rundt hele året, hvis du vil udforske parken på egen hånd. Ønsker du derimod at gøre brug af parkens visitor centres skal du være opmærksom på åbningstiderne. Se mere på Joshua Tree National Park Service-hjemmesiden – klik her.

Joshua Tree National ParkDet koster $15 (marts 2015) per køretøj at komme ind i parken og billetten gælder i 7 dage. Alternativ kan du købe et National Park Annual Pass som er et årskort. Årskortet koster $80 (marts 2015) og gælder til alle USA´s nationalparker. Det nemmeste er at købe årskortet ved indgangen til den første nationalpark du besøger. Årskortet går også under navnet America the Beautiful. Bemærk, at der er forskel på National Parks, National Momuments, National Historic Sites, State Parks, Indian Reserves osv. National Park Annual Pass gælder kun til de statsejede nationalparker. Du skal derfor betale indgang, hvis du ønsker at besøge nogle af de øvrige parker.

Temperaturerne varierer meget fra sæson til sæson, lige fra dagstemperaturer på omkring 15 grader om vinteren og nattefrost, til omkring 38 grader i dagtimerne om sommeren og omkring 24 grader om natten. Det kan anbefales at besøge Joshua Tree National Park i foråret eller efteråret. Temperaturerne er mere behagelige på den tid af året.

Om mitamerika.dk’s besøg i Joshua Tree National Park

På vores tur til USA i marts 2015 valgte vi at besøge Joshua Tree. Joshua Tree National ParkBesøget var vores første rigtige seværdighed på turen. Vi var vågnet meget tidligt pga. jetlag. Vi valgte at køre igennem Joshua Tree National Park på vej til Lake Havasu City og videre mod Crand Canyon. Vejret var ikke med os – det var skyet og det småregnende. Vi holdte os derfor til parkens hovedveje. Alligevel fik vi set nogle af Joshua Tree-seværdighederne og oplevede de flotte klippeformationer og parkens imponerende natur, som du kan se billeder af her på siden.

Denne artikel er skrevet af mitamerika.dk med udgangspunkt i egne erfaringer fra vores besøg i parken i marts 2015, samt det materiale der udleveres i Joshua Tree visitor center.