Blue Ridge Parkway der er 469 miles lang (755 kilometer), er en naturskøn vej gennem Blue Ridge Mountains i det østlige USA. Vejen går fra Rockfish Gap nær Waynesboro, Virginia i nord til Cherokee, North Carolina i syd, og forbinder de to nationalparker Great Smoky Mountains National Park og Shenandoah National Park.

Blue Ridge Parkway

Seværdighederne langs langs vejen er mange. Blue Ridge Parkway tilbyder en fantastisk udsigt over bjerge, landskaber og skove. Herudover har Blue Ridge Parkway et væld af campingpladser, picnicområder og vandrestier, samt cirka 10 vandfald, omkring 30 tunneller og knap 200 ‘overlooks’. Deres beliggenhed angives i forhold til mileposts. Disse mileposts er placeret i vejsiden og markerer afstanden fra det nordlige udgangspunkt ved Rockfish Gap i Virginia, hvor milepost 0 står. Milepost 469 er placeret lidt uden for Cherokee i North Carolina, hvor Blue Ridge Parkway møder US Highway 441.

America’s favorite drive

Blue Ridge Parkway er en af de mest populære attraktioner i North Carolina, og er kendt som “America’s favorite drive”. Og selvom det måske ikke er en af de meste kendt attraktioner blandt danske turister, så er Blue Ridge Parkway en af de mest besøgte nationalparker i Amerika. Og er især en populær rute blandt motorcyklister, sportsvogn entusiaster og bilturister i øvrigt. Blue Ridge Parkway er især populær i sommermånederne og efteråret – især i oktober er farverne fantastiske og du kan nyde, hvordan træerne for alvor skifter til utallige gule og røde nuancer.

Hav god tid og afsat nogle dage

Blue Ridge ParkwaySommeren og efteråret er også måneder, hvor du vil opleve flest turister – især i weekender og helligdage. Planlæg derfor ekstra køre tid i højsæsoner, og om muligt planlæg at besøge Blue Ridge Parkway på hverdage. Med udgangspunkt i de erfaringer vi har gjort os på tidligere roadtrips i USA, anbefaler vi normalt, at du kører omkring 200-250 miles (ca. 320-400 km) pr. dag for at have tid til oplevelser. Dog skal det nævnes at hastigheden på Blue Ridge Parkway er 45 mph, medmindre andet er angivet – nogle steder er den kun 30 mph. Afsat derfor nogle dage til dit besøg og hav god tid. Især hvis du ønsker at få nogle af de mange oplevelser med undervejs. Det er ikke en tur du kører på én dag.

Oplev Luray Caverns og Skyline Drive

Overvej at starte turen allerede oppe ved Luray og oplev Luray Caverns – herefter kan i passende tage ture igennem Shenandoah National Park og opleve Skyline Drive i samme omgang. I modsætning til Blue Ridge Parkway, skal der betales en afgift for at køre på Skyline Drive.

Få flere informationer om Blue Ridge Parkway her.