Arlington kirkegård – eller Arlington National Cemetery, er blandt de største militær kirkegårde i USA. Kirkegården tjener som det sidste hvilested for over 400.000 soldater, veteraner og deres nærmeste pårørende. Herudover er personer af historisk vigtig betydning begravet på Arlington National Cemetery blandt andet den tidligere præsident John F. Kennedy, som ligger begravet side om side med sin kone Jacqueline.

Når du ankommer til Arlington National Cemetry kan du starte dit besøg i velkomstcentret. Her kan du blandt andet kan booke en bus-tour med stop flere steder på kirkegården. Alternativt kan du vælge at gå rundt og se de forskellige historiske seværdigheder på Arlington National Cemetry. Hent app’en ANC Explorer til din smartphone – her kan du finde al den information du skal bruge til at planlægge dit besøg. Eller læs mere på Arlington National Cemetery hjemmeside.

John F. Kennedy's gravsted

Arlington National Cemetry er hjem for flere historiske seværdigheder herunder The Tomb of the Unknown Soldier, som er gravsted for de ukendte faldne soldater der kæmpede i først og anden verdenskrig samt i Korea-krigen og Vietnamkrigen. The Tomb of the Unknown Soldier er en stor hvid sakrofag, hvor soldater holder gravvagt 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Soldaterne har vagtskifte hver time, hvor du kan opleve en meget udførlig ceremoni, hvor en soldat overtager vagten fra den foregående.

Lige ved siden af The Tomb of the Unknown Soldier ligger Memorial Amphitheater. Hvert år deltager tusindevis af besøgende i hver af de tre store mindehøjtidligheder i Memorial Amphitheater. De foregår på Memorial Day (sidste mandag i maj), Veterans Day (11. november) og ved påske.

Arlington National Cemetery udsigt over Washington DC

Der er en række nævneværdige gravsteder på Arlington National Cemetry, men den mest populære og prominente er nok præsident John F. Kennedy’s grav. Ved hans begravelse den 25. november 1963 tændte Jacqueline en evig flamme som brænder ved toppen af gravstedet. Brænderen er specielt designet, og skulle det ske at vind eller vejr får flammen til at gå ud, sørger en konstant gnist for, at den tændes igen. Jacqueline Kennedy er begravet ved præsidentens side.

Ikke langt fra President John F. Kennedy’s gravsted ligger Arlington House. Et velbevaret historiske hjem, bygget som mindesmærke til George Washington. Huset ligger på en bakke top med udsigt over kirkegården og Washington DC.

Sådan kommer du til Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery ligger på modsatte side af Potomac-floden fra Washington DC, for enden af Memorial Avenue. Kirkegården er tilgængelig fra flere af de større veje i Washington-området. Herudover har Arlington National Cemetery et stop på den blå metro linje. Anden offentlig transport og tour-busser har også stop i kort gå afstand til indgangen. Kommer du i bil er der parkering ved Memorial Avenue, mod betaling.

Fakta og nyttige informationer om Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery har åbent for offentligheden alle uges dage, 365 dage om året. Det koster ikke noget at komme ind. I vinterhalvåret er der adgang fra 8 a.m. til 5 p.m. og i sommerhalvåret fra 8 a.m. til 7 p.m.